Zonnepanelen bedrijfspand

Denkt u erover om te investeren in duurzame elektriciteit met zonnepanelen? En bent u benieuwd of u in aanmerking komt voor subsidies, dan geven wij u op deze pagina graag meer informatie over dit onderwerp.

Landelijke subsidie zonnepanelen
In het verleden heeft de overheid landelijk subsidies verleend op zonnepanelen, maar dit is gestopt. Wel kunt u voor zonnepanelen voordelig geld lenen met de energie spaarlening en u kunt ook als particulier uw btw terugvragen van de belastingdienst.

Lokale subsidies
Vaak stellen lokale en provinciale overheden subsidie beschikbaar voor zonne-energie.
Gemeentes doen dat meestal onder noemer van duurzaam wonen.

Niet alleen voor isolatie, maar ook voor dubbele beglazing en vaak is er ook een extra potje voor zonne-energie. Daar kunt u als inwoner van die gemeenten van profiteren. Provincies doen er vaak nog een schepje bovenop.
Raadpleeg hier de energiesubsidiewijzer om te kijken of uw gemeente een subsidie op zonnepanelen hanteert.

BTW op zonnepanelen terugvragen


BTW op zonnepanelen terugvragen
. Als particulier kunt u de btw over de aanschaf en installatie van uw zonnepanelen terugvragen van de Belastingdienst. De reden daarachter is dat de Belastingdienst eigenaren van zonnepanelen als ondernemers ziet. Een eigenaar van zonnepanelen kan namelijk een deel van de opgewekte energie terug leveren aan het elektriciteitsnet. Op een gemiddelde set zonnepanelen kan het u al gauw € 900.- opleveren.

Voor het terugvragen van de btw over de aanschaf en de installatie van zonnepanelen moet u echter wel eerst belastingaangifte doen. Veel mensen zien op tegen deze administratieve rompslomp en hebben geen zin om dit allemaal uit te moeten zoeken. Vandaar dat wij als extra service geheel kosteloos de btw-teruggave van de zonnepanelen voor onze klanten regelen.
 Meer informatie over deze regeling leest u op de website van de Rijksoverheid.